top of page

 over ons

Stichting Kunstenaarscollectief

'De School' Hillegom komt voort uit het initiatief van Josée van Schuppen, Ferdinand Wagemans † 

en RéNoo (René Nelissen). Meer dan zes jaar heeft het collectief op de locatie van Het Henri Dunantplein 2 geresideerd. In de oude Boas school waarin jarenlang ook muziek en balletschool hebben gezeten. Het anti-kraakcontract werd opgezegd. Het collectief ging op zoek naar een nieuwe huisvesting en vond deze in het Mariaoord waar we per 1 september 2019 naar verhuisd zijn. Er is een stichting opgericht en een nieuw bestuur gekozen. 

Ineke Huijermans is onze secreataris, Nathalie Brouwenstijn is onze penningmeester en RéNoo is de voorzitter. Het doel van het collectief is om kunstenaars met elkaar in contact te brengen en elkaar te stimuleren. Het is onze wens dat kunst in Hillegom meer podium kan krijgen. 

 

 

Mariaoord_02_-_Hillegom.JPG
Pablo Picasso 

“The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls.” 

Stichting Kunstenaars Collectief De School draait geheel op vrijwilligers vanuit het collectief zelf en heeft geen eigen financiële middelen. Wij zijn compleet afhankelijk van subsidies, fondsen en de eigen bijdragen van onze evenementen. De fondsen en subsidies kunnen wij alleen aanvragen voor een project, maar wij hebben ook de jaarlijkse kosten die moeten worden betaald. Vind jij dat we goed werk doen en draag je ons een warm hart toe?

Je bent van harte welkom om een donatie te doen op onze bankrekening:  NL 99-INGB-0009-5470-44

Jouw financiële steun is van harte welkom. Alle kleine beetjes helpen. 😊

  • Wix Facebook page
  • Facebook Basic Black
bottom of page